Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

14. 12. 2017. 09:35 >> 09:02
2

PRONAĐEN MRTAV

Ubio se senator optužen za seksualni napad

Nakon optužbi za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, republikanski senator iz Kentakija Dan Džonson nađen mrtav u automobilu.

  

 

 

Kako prenosi BBC, osnovna pretpostavka policije je da je on izvršio samoubistvo jer je pronađen u automobilu parkiranom u zabačenom dijelu Maunt Vašingtobna, sa jednim hicem ispaljenim u njega.

Ovaj republikanac izabran je za senatora 2016, u tijesnoj trci, budući da je tu kampanju obilježila njegova izjava u kojo je uporedio nekadašnjeg predsjednika SAD Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel sa majmunima.

Bio je i pastor u lokalnoj crkvi, prikupljao novac za humanitarne potrebe, podizao svijest o religioznim slobodama...a onda je stigla optužba iz lokalne kancelarije tužioca da je seksualno zlostavljao tinejdžerku u njegovom podrumu 2013.

Navodno je ta tinejdžerka prijavila napad i tada, ali kako prenose mediji, policija nije reagovala.

Tokom propovijedi u lokalnoj crkvi Džonson je te optužbe pred vjernicima nazvao lažnim i povezao ih sa sličnim optužbama na račun republikanskog senatora iz Alabame Roja Mura, koji se pak od navoda o napadu branio tvrdnjom da su sve učestalije optužbe za seksualno zlostavljanje, koje ovih dana "pljušte" u Americi, ustvari dio organizovanih napada na republikance.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније