Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 07. 2013. 17:40 >> 17:39

PAMPLONA, ŠPANIJA

U stampedu više od 20 povrijeđenih

U ljudskom stampedu pokrenutom tokom trke s bikovima na festivalu San Fermin u španskom gradu Pamplona povrijeđena je i hospitalizovana 21 osoba, saopštili su zvaničnici.

Trkači su nosili tradicionalne bijele košulje i crvene marame i blokirali su ulaz u arenu za borbu bikova, koja je krajnje odredište nakon trke kroz uske ulice grada s ovim životinjama.

Blokada je spriječila nekoliko životinja da uđu u arenu, a panični trkači su pokušavali da pobjegnu od razjarenih bikova jedni preko drugih.

Tokom sedam dana trajanja festivala svakodnevno se organizuju trke s bikovima, koje traju od dva do pet minuta i  okupe hiljade ljudi.

Juče su bikovi rogovima uboli četiri osobe, uključujući američkog turistu kojem je hirurškim putem odstranjena slezina.

Tokom sedmodnevnog festivala bikovi jure za stotinama trkača kroz uske uličice svakodnevno od 8 sati ujutro. Današnja trka trajala je četiri minuta i 15 sekundi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније