Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 02. 2018. 08:10 >> 08:09

IMIGRACIONI PROGRAM

Federalni sudija presudio protiv Trampa

Federalni sudija u Njujorku presudio je da administracija predsjednika SAD Donalda Trampa nije ponudila "pravno adekvatne razloge" za okončanje programa koji je od deportacije poštedio mnoge imigrante koji su u SAD dovedeni kao djeca.

 

 

 

Sudija Nikolas Garofis u juče izdatom nalogu naveo je da predsjednik "nesporno" ima ovlašćenja da okonča DACA program, koji štiti takozvane "sanjare" ali da se u tome oslanjao na pravno manjkavu poziciju.

Trampov ministar pravde je rekao da je odluka prethodnog predsjednik Baraka Obame da se sprovede DACA bila neustavno korišćenje ovlašćenja.

Sudija Garofis je naveo da se Trampova administracija oslanja na "pogrešno" vjerovanje da je taj program neustavan. Sličnu presudu je izdao sud u San Francisku u januaru.

Sudija je naložio Trampovoj administraciji da se ljudima koji su u programu DACA omogući da i dalje uživaju zaštitu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније