Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta; B.V.

25. 05. 2018. 18:22 >> 18:15

U NJUJORKU

Vajnštajn se predao policiji poslije optužnice

Američki filmski producent Harvi Vajnštajn, koga su desetine žena optužile za seksualno zlostavljanje, optužen je danas za silovanje i seksualno napastvovanje, saopštila je njujorška policija, što je prva optužnica od prije sedam meseci, kada su se pojavili navodi protiv njega.

 

Šezdesetšestogodišnji Vajnštajn je prethodno došao u policijsku stanicu u južnom dijelu Menhetna da bi se dobrovoljno predao.

Dočekali su ga novinari iz celog svijeta, ali nije dao izjavu.

Pošto je objavljena otpužnice, Vajnstajn je s lisicama na rukama odvden na prvo ročište u sudu.

Vajnštajn je optužen za silovanje, seksualno uznemiravanje i zlostavljanje i za činjenje krivičnog seksualnog čina protiv dvije žene, saopštila je njujorčka polilcija. U saopštenju se ne navode imena žena.

Oko stotinu žena optužilo je Vajnstajna, suosnivača filmskog studija Miramaks i Vanjstajn i Kompani za seksualno uznemiravanje, uključujući silovanje, a neki od navoda potiču decenijama unazad.

Te optužbe su pokrenule talas tvrdnji o seksualnom uznemiravanju i napadima holivudskih moćnika, političara i drugih uticajnih ljudi, kao i pokret "I ja" (MeeToo) u kome su stotine žena javno optužile moćne ljude u poslovnom svijetu, vladi i svijetu zabave za uznemiravanje.

Očekuje se da će Vajnštajn biti pušten na slobodu uz kauciju od milion dolara, obavezu za nošenje elektronske narukvice i predaju pasoša, prema uslovima dogovora postignutog između njegovih advokata i tužioca, prenosi Njujork tajms.

Od kada su objavljene prve optužbe protiv Vajnštajna u Njujork tajmsu i Njujorkeru u oktobru prošle godine oko sto glumica, medju kojima su Andželina Džoli, Gvinet Paltrou, Ejža Ardjento, manekenki i njegovih bivših zaposlenih optužile su ga za seksualno zlostavljanje, od uznemiravanja do silovanja.

Hapšenje producenta poslije više mjeseci istrage tužioca Menhetna koji je optužen da odugovlači pozdravilo je više ličnosti iz pokreta "MeToo".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније