Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2018. 16:17 >> 16:09

GRČKA

Privatna tužba protiv odgovornih za požare

Penzionisani mornarički oficir Panajotis Stamatis podnio je prvu tužbu protiv lica odgovornih za stravičan požar koji je pogodio istočnu Atiku 23. jula.

Stamatis je podnio tužbu protiv svih odgovornih, uključujući ministre, osoblje ministarstava, izabrane zvaničnike Atike i druge.

On je zatražio od sudova da ispitaju da li mogu biti podnijete tužbe protiv njih za ozbiljne krivične radnje, uključujući ubistvo, požare, nesmotreno ugrožavanje, povredu građevinskih propisa koja je rezlutovala smrtim slučajevima i zanemarivanje dužnosti.

Premijer Grčke Aleksis Cipras posjetio je ranije danas gradić Mati prvi put poslije tragedije, u kojoj je najmanje 91 osoba izgubila život prošle sedmice u požarima.

Posjeta je trajala oko sat, a premijer se susreo sa vatrogascima, vojnicima i lokalnim stanovništvom, prenijela je agencija Rojters.

Kasnije danas očekuje se okupljanje ispred grčkog parlamenta u Atini građana koji će upaliti svijeće za one koji su život izgubili u požarima.

Požar je izbio 23. jula, na oko 30 kilometara istočno od Atine. Još se 25 ljudi vodi kao nestalo, a 28 tijela treba da bude identifikovano.

Cipras je preuzeo punu političku odgovornost za nesreću i obećao niz izmjena, suzbijanje ilegalne i i opasne gradnje koja je, kako se smatra, onemogućila ljudima izlaz iz vatrene stihije.

Opozicija je Ciprasa napala zbog rukovođenja krizom, nije se javno pojavio na mjestu nesreće i "nestao je iz javnosti" tri dana do petka uveče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније