Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

10. 04. 2024. 15:04 >> 15:08
2
Čitaj mi:

MILATOVIĆ U GRČKOJ

"Izbori više nisu pitanje života i smrti, u Crnoj Gori se stvara nova generacija političara"

Izbori u Crnoj Gori više nijesu pitanje života i smrti, već redovno sprovođenje volje naroda što je, veliko dostignuće crnogorske političke transformacije i demokratskog napretka, ocijenio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović je otvorio danas deveti Delfi ekonomski forum u Grčkoj, a u uvodnom obraćanju govorio je o promjenama koje su se u prethodnom periodu dogodile u Crnoj Gori.

"Jako sam ponosan na narod sa dugom državnom istorijom. Prvi put je u našoj zemlji vlast promijenjena na izborima tek 2020. godine, kada je Crna Gora konačno ušla u novu etapu demokratskog razvoja. Od tad država je imala tri vlade, dok se završetak tranzicije dogodio na predsjedničkim izborima prošle godine", poručio je Milatović. 

Naglasio je da je u zemlji vidljiv i institucionalni razvoj, te da je pristupanje Evropskoj uniji najbolji garant da će program reformi opstati.

Milatović je poručio da je cilj da 2028. godine Crna Gora postane 28. članica EU.

"T bi bio dobar signal zemljama regiona da je proces proširenja živ i da se reforme isplate", kazao je on. 

Govoreći o ekonomskim prilikama u zemlji, podsjetio je da je Crna Gora nizom strukturnih reformi u prethodnom periodu, te poboljšanjem poslovnog i investicionog ambijenta značajno unaprijedila životni standard građanki i građana naše zemlje.

"Na ovaj način došlo je do brzog ekonomskog oporavka, ocijenivši da kao mali sistem imamo veliku priliku da ostvarimo brzu ekonomsku konvergenciju i približimo se standardu EU. Naša država od deset zemalja kandidata ekonomski je najnaprednija, ima vanjsku i bezbjednosnu politiku koja je u potpunosti usklađena sa EU i sada imamo generaciju lidera koji su donijeli novu političku kulturu u zemlji", zaključio je Milatović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније