Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 07. 2018. 22:45 >> 22:30
2

SREO BI SE S ROHANIJEM

Tramp: Iran ne smije imati nuklearno oružje

Predsjednik SAD Donald Tramp upozorio je danas da Iranu "nikada ne smije biti dozvoljeno" da ima nuklearno oružje.

Tramp je, na konferenciji za novinare s italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom u Bijeloj kući, rekao da bi se "svakako sreo" s iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem, ako bi Rohani bio spreman za taj susret, prenosi Asošiejted pres.

Predsjednik SAD je dodao da bi se s Rohanijem sastao "bez preduslova".

Tramp je kazao i da vjeruje u sastanke, navodeći koristi od nedavnih samita sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom u Singapuru i predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Helsinkiju.

On je prethonih nedjelja svu pažnju usmjerio na Iran, stavljajući Sjevernu Koreju u drugi plan.

Tramp je prije sedam dana upozorio Rohanija da će se zbog prijetnji Vašingtonu suočiti s užasnim posljedicama "kakve je malo ko u istoriji doživio".

SAD su u maju napustile međunarodni nuklearni sporazum velikih sila s Iranom iz 2015. godine, i ponovo uvele oštre sankcije Teheranu.

Vašington je obećao da će pooštravati sankcije Iranu dok on ne promijeni politiku na Bliskom istoku, što uključuje i uskraćivanje podrške ekstremističkim grupama u tom regionu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније