Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

25. 09. 2018. 09:09   >>  08:49

NJEMAČKA ŽELI

Merkelova: Velika Britanija da ostane što bliža EU

Njemačka želi takav sporazum o Bregzitu koji će Veliku Britaniju zadržati što je moguće bliže Evropskoj uniji, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.



 

 

Merkel je, u obraćanju studentima u Hanoveru, rekla da postoji mogućnost da Britanija plati da bi i dalje učestvovala u pojedinačnim programima EU, kao što je šema programa Unije za razmjenu studenata "Erazmus", ali da su ključna pitanja, kao što je granica u Irskoj i dalje komplikovana.

"Želimo što je manje moguće nedostataka (od Bregzita). Bili bismo srećni ako bi Britanija željela da plati nastavak učešća u programu 'Erazmus', a želimo i da načini transporta robe budu što je manje moguće komplikovani", navela je Merkel.

Njemačka kancelarka je istakla da je važno da se Bregzit sprovede prijateljski, prenio je Rojters.

"Želimo da odnos bude koliko je god moguće prijateljski i blizak, blizak onoliko koliko to Britanci žele", kazala je Merkel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније