Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

09. 10. 2018. 12:51 >> 12:31

ASAD PROGLASIO

Sirija: Amnestija za vojne dezertere

Predsjednik Sirije Bašar el Asad potpisao je danas ukaz o amnestiji dezertera sirijske vojske koji se nalaze u zemlji i inostranstvu, javila je agencija AP.

U ukazu koji su prenijeli sirijski mediji, navodi se da se amnestija ne odnosi na "kriminalce" i osobe u bjekstvu, osim ako se sami ne predaju vlasti.

Dezerteri u Siriju imaju rok od četiri mjeseca za predaju, a oni u inostranstvu šest mjeseci.

Amnestija bi mogla da ubrza proces povratka izbjeglica, ali mnogi nijesu u mogućnosti da se vrate jer se nalaze na "crnom" spisku vlasti.

U sirijskom ratu započetom 2011, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 360.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbjeglo u susjedne države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније