Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 08. 2013. 21:33 >> 21:33

MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Keri: Pozitivno uticati na mlade migrante

Američki državni sekretar Džon Keri apelovao je danas, povodom Međunarodnog dana mladih, da treba preduzeti korake koji će pozitivno uticati na mlade migrante.

 

 

"Kao država koju su osnovali imigranti... SAD sa ponosom ističu da su posvećene garantovanju prava migranata da iskoriste obrazovne i profesionalne prilike u svom drugom domu", poručio je Keri.

Stejt department se zalaže ne samo za lidere današnjice, već i lidere sjutrašnjice, navodi se u saopštenju Kerija povodom Dana mladih koji je ove godine posvećen mladima i migracijama.

"Zato danas apelujem na vas da preduzmete mjere koje će se pozitivno odraziti na mlade migrante u vašim zajednicama", navodi se u poruci američkog državnog sekretara.

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da je 2010. godine bilo oko 27 miliona mladih migranata u svijetu. Neki od njih su, kako se dodaje, bili u potrazi za novim prilikama, dok su drugi bježali od siromaštva i ratova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније