Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Mina [ Objavio: O.Z. ]

26. 11. 2018. 20:39 >> 20:15
1

SASLUŠANI

FSB: Ukrajinski mornari prvi uperili oružje

Ruska Federalna bezbjednosna služba (FSB) saopštila je da je ispitala ukrajinske mornare pritvorene poslije incidenta u Kerčkom moreuzu.

FSB je objavio snimak saslušanja, prenijela je agencija Tas s.

"Ukrajinski mornari su prvi uperili oružje u ruske brodove", saopštila je ruska Federalna služba bezbjednosti.

Rojters je ranije prenio da je Rusija odbila pozive međunarodne zajednice na oslobađanje ukrajinskih mornara i tri broda koja je zaplijenila u nedjelju navodeći da su oni nezakonito uplivali u ruske teritorijalne vode.

Iz Moskve stiže upozorenje da bi proglašenje ratnog stanja u Ukrajini moglo bi da omogući slobodno djelovanje radikalnih nacionalista.

Za sada nijesu planirani kontakti predsjednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Petra Porošenka, u vezi sa incidentom u moreuzu Kerč, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ukrajina negira da su njeni brodovi uradili bilo šta pogrešno i optužila je Moskvu za vojnu agresiju.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimkin rekao je ranije danas da ukrajinske mornare koje je zarobila Rusija treba tretirati kao ratne zarobljenike.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније