Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

10. 02. 2019. 13:10 >> 12:49
1

U ŠPANIJI

Protesti u Madridu, traže ostavku Sančeza

Hiljade Španaca okupile su se danas na protestu u Madridu na poziv desničarskih partija sa zahtjevom da socijalistički premijer Pedro Sančes podnese ostavku, jer pregovara sa katalonskim separatistima.

Proteste su organizovale konzervativne opozicione stranke Narodna partija i Građani, a podržala ih je i krajnje desničarska partija Voks (Vox), smatrajući da Sančes mora da odstupi, jer pregovara s katalonskim separatistima, javlja Asošiejted pres.

Sančesova vlada prekinula je u petak pregovore s katalonskim separatistima, jer oni, kako je saopštila potpredsjednica vlade Karmen Kalvo, ne odustaju od svog zahtjeva da se održi referendum o nezavisnosti Katalonije.

Politička situacija u Španiji postala je sve osjetljivija s približavanjem početka suđenja, u utorak, 12 katalonskih lidera koji su, između ostalog, optuženi za pobunu zbog svog učešća u neuspjelom pokušaju osamostaljenja Katalonije 2017. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније