Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

16. 02. 2019. 14:14   >>  13:43 2

KOALICIJA NAJAVLJUJE

Pobjeda nad Islamskom državom narednih dana

Pobjeda nad džihadistima Islamske države biće proglašena "u narednih nekoliko dana", rekao je jedan od komandanata Sirijskih demokratskih snaga (SDF), arapsko-kurdske koalicije, koja je uz podršku SAD-a bori na istoku Sirije.

Džihadisti su opkoljeni u džepu veličine oko pola kvadratnog kilometra u selu Baguz, rekao je novinarima oficir Džia Furat.

"Za kratko vrijeme, ne više od nekoliko dana, zvanično ćemo objaviti prestanak postojanja Islamske države. Oni su opkoljeni u četvrti veličine 700 puta 700 metara", naveo je on.

Ofanziva na ostatke Islamske države je usporena zbog prisustva "brojnih civila" u tom džepu, koji preostali borci žestoko brane, rekao je portparol SDF-a Adnan Afrin i dodao da je "bilo iznenađenje vidjeti civile koji izlaze iz tunela i podruma koje je iskopala Islamska država".

Portparol međunarodne koalicije pod vodjstvom SAD-a Šon Rajan, rekao je da iz enklave bježe stotine civila, i da svi navode da su bili korišćeni kao živi štit.

SDF navodi da se radi na tome da se pomogne civilima koji žele da izadju iz Baguza.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније