Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2019. 11:16 >> 10:46

LET MH370

Student tvrdi da zna gdje je nestali malezijski avion

Avion "Malezija erlajnza" nestao je tokom leta u martu 2014. godine. Za njim je raspisano nekoliko neuspješnih potraga u južnom dijelu Indijskog okeana. Konačno bi mogao da bude otkriven, i to zahvaljujući istraživanju studenta sa Univerziteta Stanford, piše "Sputnjik".

Let MH370 koji je misteriozno nestao prije pet godina, mogao je da padne nedaleko od istočne obale Vijetnama, prenose mediji izjavu Jao Minga, studenta koji se bavi satelitskim inženjeringom.

Prema njegovom tumačenju, otkriće lokacije leži u koordinatama vazdušne kontrole koje su istražitelji odbacili, a koje je prikupio jedan od istraživača nestalog leta.

"Koristeći jednostavnu matematiku uspio sam da povežem udaljenost navodnih koordinata sa onim Danijela Bajera, a zatim i s vremenskim okvirima koje je vazdušna kontrola iznijela", rekao je on.

Jao Ming je time uspio da otkrije brzinu aviona u posljednjim minutima leta i posljedično posljednje tragove leta prije nego što je pao.

"Prema mojim računanjima, avion je letio brzinom od 400 km/h u vremenskom okviru od 33 minuta što bi bilo jednako zemljinoj brzini od oko 750 km/h u istom vremenskom okviru i istom udaljenošću od obilja koordinata", naveo je on.

Zvanična potraga za ovim avionom završila se u maju prošle godine bez ikakvih rezultata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније