Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

30. 07. 2015. 10:03 >> 09:53

LET MH370

Istražitelji uvjereni da je nađen dio nestalog aviona

Istražitelji vazduhoplovne bezbjednosti "veoma su uvjereni" da je na zapadu Indijskog okeana nađen dio krila koji je jedinstven za "boing 777", kakav je bio avion kompanije Malezija erlajns koji je nestao prošle godine.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da su istražitelji utvrdili da je dio nađen kod francuskog ostrva Reunion u zapadnom dijelu Indijskog okeana, dio krila (flaperon) modela 777.

S obzirom da nije nestao nijedan drugi avion tog tipa, i ako se potvrdi da nađeni dio pripada tom modelu, biće gotovo sigurno da je on sa aviona nestalog 8. marta 2014. godine, sa 239 ljudi, na letu 370 od Kuala Lumpura do Pekinga.

To bi dokazalo uvjerenja, zasnovana na satelitskim podacima, da je avion skrenuo južno pošto je prekinuo komunikacije, i otklonilo sumnje da je skrenuo sjeverno ili da je negdje sletio pošto je otet.

Nađeni dio bi mogao da pomogne istražiteljima da utvrde kako se avion srušio, ali vjerovatno neće biti od pomoći u nalaženju olupine, s obzirom na jake okeanske struje i dug period od njegovog nestanka.

Američki istražitelji su do svojih zaključaka došli na osnovu fotografije olupine, a na ostrvo Reunion su došli francuski istražitelji da pregledaju nađeni dio aviona.

Malezijski ministar saobraćaja Liou Tiong Lai izjavio je da je poslat tim koji treba da provjeri da li je nađena olupina dio nestalog aviona.

Avion je u trenutku posljednjeg kontaka bio iznad Andamanskog mora, oko 370 kilometara sjeverozapadno od malezijskog grada Penang. Ostrvo Reunion je 5.600 kilometara jugozapadno od tog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније