Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 09. 2013. 11:20 >> 11:20

STIVEN TARI

Ubijen jer je jeo ljude, silovao i ubijao žene

Zloglasni vođa kulta "Crni Isus" Stiven Tari ubijen je u zabačenom selu Gal, u kojem je živio u Papua Novoj Gvineji. Prema izvještaju policije iz grada Madanga, Tarija su ubili gnjevni seljaci.

Svijet je za njega saznao 2010. godine, kada je osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja djevojčica i djevojaka iz njegove sekte. Agencija je objavila da je u istrazi o silovanjima otkriveno i da je bio kanibal, ali za to mu se nije sudilo.

Do incidenta u kojem je Tari ubijen došlo je kada su on i jedan njegov sljedbenik napali ženu koju su na prevaru doveli u sektu. Stanovnici sela Gal su ih okružili i mačetom raskomadali njihova tijela.

Policija još provjerava navode da je Tari napao ženu nakon što je već ubio njenu prijateljicu. Papuanski detektivi neće završiti najnoviju istragu o Tariju, u kojoj su ga sumnjičili da je početkom avgusta ubio jednu djevojčicu.

Tari je imao 48 godina i bio je propali student teologije, htio je da bude luteranski pastor, ali je nestao s fakulteta nakon što je pred profesorima doveo u pitanje bibliju.

U martu je pobjegao iz zatvora u Madangu. Kad je osnovao sektu, tvrdio je da je upravo on "pravi Isus" i obećavao sljedbenicima bogatstvo i iskupljenje.

Djevojke i žene koje su ga slijedile postajale su Tarijeve seksualne robinje koje je zvao "cvjećarke". U selima oko Gala imao je hiljade sljedbenika, ali nakon hapšenja većina ga je napustila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније