Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 09. 2013. 08:40 >> 08:40

ZBOG PREMJEŠTAJA TRUPA

Obama naredio: Više meta u Siriji

Američki predsjednik Barak Obama naredio je Pentagonu da pripremi proširenu listu potencijalnih meta u Siriji, piše Njujork tajms.

Prema pisanju tog lista, Obama se na takav potez odlučio nakon saznanja obavještajnih službi da su vojne trupe Sirije izvršile premještaj sa jedne na drugu lokaciju.

To znači da će se lista od prvobitnih 50 meta sada proširiti, a u igri je i korišćenje ratnog vazduhoplovstva, pored ispaljavanja raketa Tomahavk sa nosača aviona.

Kao moguća opcija pominju se B-52 bombarderi i B-2 stelt letjelice koje nose satelitski navođene bombe. 

Kako piše list, napad bi bio usmjeren na vojne jedinice, koje su, kako se navodi izvele napad hemijskim oružjem, kao i na komande štabova koji su rukovodili napadom. 

Načelnik Generalštaba Vojske SAD general Martin Dempsi izjavio je da bi među metama mogle da bude i sirijska protivvazdušna odbrana i rakete dugog dometa koje posjeduju snage odane režimu Bašara al Asada. 

Jedan visoki zvaničnik administracije u Vašingtonu rekao je za njujorški dnevnik da bi najgori ishod cijele priče bio američki napad koji ne bi skoro ništa promijenio na terenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније