Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2019. 20:43 >> 20:44

ZBOG INCIDENTA IZ 2018.

Ukrajinski sud naložio zapljenu ruskog tankera

Ukrajinski sud naložio je zapljenu ruskog tankera koji je prošle nedjelje zaustavljen i nalazi se u luci Izmail u oblasti Odese, a sumnja se da je umiješan u pomorski ukrajinsko-ruski incident krajem 2018. godine, izjavio je danas ukrajinski vojni tužilac Anatolij Matios.

Tanker Nika Spirit je zaustavljen 24. jula što je izazvalo nezadovoljstvo ruskih vlasti koje su zaprijetile Ukrajini da će zbog toga "snositi posljedice".

Ukrajinska služba bezbjednosti (SBU) smatra da je tanker učestvovao u zapljeni tri ukrajinska ratna broda kod poluostrva Krim koji je Rusija pripojila. Ruske vlasti su tada privele 24 mornara koji su i dalje u pritvoru i pored poziva Kijeva i zapadnih zemalja da budu oslobođeni.

Ruski mornari u tankeru Nika Spirit su poslije zaustavljanja broda brzo pušteni i prošle nedjelje su napustili Ukrajinu. Posada od deset mornara je puštena jer niko od njih nije prekršio ukrajinski i međunarodni zakon, naveo je ukrajinski sud.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније