Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS; Objavila: M.M ]

06. 08. 2019. 18:40 >> 18:45
2

LONDON-VALENSIJA

Avion "Britiš ervejza" bio pun dima, putnici rezignirani

Avion "Britiš ervejza" morao je hitno da sleti u Valensiju nakon što se dim proširio letilicom. Putnici su bili rezignirani jer nisu dobili maske sa kiseonikom, a sindikat pilota poručuje da nije ni predviđeno da ih dobiju u takvim situacijama.

Putnici su na španskom aerodromu evakuisani preko gumenog tobogana.

Zana Marčend, koja je bila u avionu, napisala je na Tviteru da je avion bio pun dima, da nije bilo ni vode ni prve pomoći i da su ljudi plakali. Kritikovala je i to što nije bilo predstavnika britanske avio-kompanije.

Migel Galindo je naveo da je njegova kćerka Balma bila u tom avionu i da je snimila dešavanja.

"Ona je sada dobro, ali izgleda da su letjeli deset minuta sa kabinom punom dima, bez informacija od osoblja i maski sa kiseonikom", rekao je on.

"Britiš ervejz" je potvrdio da je bilo problema na letu BA-422, koji je poletio sa londonskog aerodroma Hitrou, i zatim sletio u Valensiji.

"Svi naši korisnici su bezbjedno evakuisani od strane osoblja", naveli su u saopštenju.

U avionu je bilo 175 putnika, šest članova osoblja i dva pilota. Tri osobe su iz predostrožnosti prevezene u bolnicu, iz koje su zatim i otpušteni.

Sindikat pilota Balpa je pohvalio pilote koji su prizemljili avion sa "maskama sa kiseonikom i naočarima", što su ocijenili izuzetno teškim.

Povodom navoda putnika da nijesu dobili maske sa kiseonikom, iz sindikata su naveli da se maske ne daju putnicima u slučaju dima, već u slučaju dekompresije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније