Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

19. 11. 2019. 08:53   >>  08:52 5

NOBELOV KOMITET

Poštuju MKS, ali književni rad Handkea je neupitan

Komitet za Nobelovu nagradu odgovorio je "Udruženju žrtava genocida u BiH", koji je protestovao zbog dodjele Nobelove nagrade austrijskom književniku Peteru Handkeu. U odgovoru se navodi da prihvataju presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, ali da imaju različite stavove po pitanju književnog rada Petera Handkea, prenijela je Fena.

Predsjednik "Udruženja svjedoka i žrtava genocida", Murat Tahirović smatra da je iz pisma vidljivo da će Komitet ostati pri stavu i dodjeliti Nobelovu nagradu Handkeu koji "negira počinjene zločine u BiH".

Tahirović je za Fenu istakao da nije očekivao odgovor Komiteta, ali je najavio da će istrajati u borbi za oduzimanje nagrade.

"Udruženje žrtava i svjedoka genocida" i Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" su 5. novembra organizovali u Sarajevu mirno okupljanje ispred Ambasade Švedske, zbog odluke Komiteta da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli Peteru Handkeu.

Novi protest najavljen je za danas.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније