Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

26. 11. 2019. 08:10 >> 08:09

TUŽILAC ODLUČIO

Netanjahu ne mora da podnese ostavku

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, koji je na čelu privremene vlade, ne mora da podnese ostavku, nakon što je optužen za korupciju, odlučio je danas državni tužilac.

Netanjahu (70) je optužen je u petak za korupciju, prevaru i zloupotrebu fondova i suočava se sa pravnim procesom koji bi mogao da traje godinama.

Tužilac Avičai Mandelbilt je naveo da Netanjahu u ovoj fazi procesa ne mora da se povuče.

Visoki zvaničnici tužilaštva razmatrali su danas da li Netanjahu treba da bude proglašen privremeno neprikladnim da obavlja svoju dužnost, što bi značilo da on treba da podnese ostavku ili da uzme odsustvo.

"Imajući u vidu da je Netanjahu na čelu privremene vlade, smatramo da pitanje njegove nesposobnosti za obavljanje funkcije treba ostaviti "javno-političkom carstvu", jer u ovom trenutku nema mjesta za odluku državnog tužioca", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Izraelski analitičari smatraju da se formulacija "javno-političko carstvo" odnosi na stranku ili na opšte izbore, kao i na moguće zahjteve Vrhovnom sudu da Netanjahu podnese ostavku.

Netanjahu je negirao navode otužnice i obećao da će ostati na vlasti iako je njegova pozicija već poljuljana, nakon što on i njegov politički protivnik Beni Ganc nijesu uspjeli da osvoje većinu za formiranje vlade na izborima, koji su u Izaraelu ove godine održani dva puta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније