Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

23. 12. 2019. 14:32 >> 14:33

NEREDI U PARIZU

Štrajkači se sukobili sa policijom

Zaposleni u francuskoj željeznici nastavili su štrajk, a na jednoj metro stanici došlo je do sukoba sa policijom.

Do sukoba je došlo pošto putnicima nije dozvoljeno da se ukrcaju u jednu od dvije metro linije koje funkcionišu u Parizu.

Protest širom zemlje zbog planova francuskog predsjednika Emanuela Makrona da sprovede reformu penzionog sistema ušao je u 19. dan.

Sukob policije i grupe od oko 30 demonstranata izbio je na pariskoj stanici Lion, a proširio se na ulice oko stanice gdje je policija u specijalnoj opremi okružila demonstrante, prenosi AP.

Demonstranti su upalili baklje i bacali petarde zbog čega se nad stanicom, jednom od najprometnijih u Parizu, nadvio dim, prenosi Rojters.

Gradski čelnici obustavili su liniju zbog protesta.

Demonstranti protestima pokušavaju da izvrše pritisak na Makrona da odustane od plana za povećanje starosne granice za odlazak u penziju na 64. godine.

Makron je prije dva dana pozvao sindikate zaposlenih u sektoru transporta da obustave štrajk zbog penzione reforme tokom božićnih praznika kako ne bi došlo do ometanja funkcionisanja saobraćaja.

"Štrajk je opravdan i zaštićen ustavom, ali mislim da ima momenata u životu zemlje kad je dobro napraviti prekid iz poštovanja prema porodicama i porodičnom životu", rekao je Makron.

On je tada naveo da pauza u štrajku ne bi značila da sindikati odustaju od svojih zahtjeva, već bi pokazala "osjećaj odgovornosti i poštovanja prema građanima Francuske" koji su ponekad daleko i koji žele da budu s porodicama tokom praznika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније