Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

30. 12. 2019. 22:50 >> 22:46

SLOVAČKA

Posredniku u ubistvu novinara Kucijaka 15 godina zatvora

Čovjek koji je bio kao posrednik u ubistvu istraživačkog slovačkog novinara Jana Kucijaka i njegove vjerenice Martine Kušnirove 2018. godine osuđen je na 15 godina zatvora, saopštio je slovački sud koji vodi taj slučaj.

Biznismen Zoltan Andrusko, koji je kontaktirao dvojicu počinilaca, osuđen je u skladu sa dogovorom postignutim između optuženog i suda.

"Smatram kaznu od 15 godina odgovarajućom", rekla je novinarima sudija Pamela Zaleska poslije čitanja presude.

Jan Kucijak je istraživao pitanja korupcije i konkretno aktivnosti Marijana Kočnera, bogatog preduzetnika, kada je ubijen sa vjerenicom u februaru 2018.

Zoltan Andrusko, vlasnik picerije, umiješan je u ubistvo preko svoje prijateljice Alene Žužove, Kočnerove prevodilice. Prema optužnici, ona je od njega tražila da nađe ljude koji su spremni da ubiju Jana Kucijaka.

Marijan Kočner, Alena Žužova i dvoje osumnjičenih direktnih izvršilaca zločina, svi u pritvoru, imaće suđenje u januaru.

Prema sudu, Zoltan Andrusko će se pojaviti kao svjedok u tom pretresu.

Ubistvo novinara pokrenulo je masovne proteste i dovelo do ostavke premijera Slovačke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније