Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

15. 01. 2020. 12:38 >> 12:46

PETROHEMIJSKI POGON

Dvije osobe preminule nakon eksplozije u Španiji

Dvije osobe preminule su nakon velike eksplozije u petrohemijskom pogonu u Španiji, od koje je povrijeđeno osam ljudi, saopštile su vlasti.

Eksplozija se dogodila sinoć u pogonu u hemijskom kompleksu u luci Taragona, 115 kilometara jugozapadno od Barselone, glavnog grada španske oblasti Katalonije.

Migel Buč, šef regionalnog ministarstva unutrašnjih poslova Katalonije rekao je da je jedna osoba nađena mrtva pod ruševinama. Jedan radnik u fabrici se vodio kao nestao poslije sinoćne eksplozije.

Po prvim izvještajima, od eksplozije je poginuo još jedan čovjek u čiju je kuću u susjedstvu pogona udario komad metala. Povrijeđeni su radnici u pogonu.

Katalonska vatrogasna služba saopštila je da je 30 timova radilo cijelu noć u borbi protiv požara poslije eksplozije. Šef vatrogasaca Albert Ventosa rekao je danas da je požar pod kontrolom i da nema opasnosti za okolinu fabrike.

Vlasti istražuju uzrok eksplozije koji su opisali kao "hemijsku nesreću".

Od 2015. godine u Taragoni radi petrohemijski kompleks na 1.200 hektara, najveći te vrste u južnoj Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније