Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

17. 02. 2020. 22:22   >>  22:28

STRAH OD ŠIRENJA ZARAZE

U Kini i Japanu odlažu važne događaje zbog koronavirusa

Kina je saopštila da razmišlja da odloži godišnje zasijedanje Svekineskog narodnog kongresa u martu, što je najveći politički skup u godini. I Japan odlučio da odloži nekoliko važnih događaja.

Kako bi se izborili sa epidemijom, vojska je poslala više stotina medicinskih radnika u grad Vuhan koji je najteže pogođen koronavirusom.

Još 1.200 ljekara i medicinskih sestara pripadnika kineske vojske stigli su jutros u Vuhan koji je najteže pogođen koronavirusom, prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

Stalni odbor Svekineskog narodnog kongresa sastaće se 24. februara kako bi raspravljao o odlaganju sjednice koja treba da počne 5. marta, prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

Konstatovano je da je trećina od 3.000 delegata koji su na pokrajinskom i opštinskom nivou na važnim rukovodećim pozicijama, angožavana na liniji fronta u borbi protiv epidemije.

Zbog straha da će se virus i dalje širiti, Kinezi i stanovnici obližnjih zemalja započeli su stvaranje zaliha od maski i drugih ličnih zaštitnih sredstava do instant rezanaca, ulja za kuvanje i toaletnog papira.

I Japan je objavio kako će ograničiti javna okupljanja kako bi spriječio dalje širenje koronavirusa. Odlučio je da odustane od proslave rođendana japanskog cara Naruhita 23. februara, prve otkad je krunisan prošle godine.

Taj događaj tradicionalno privuče desetine hiljada ljudi u Carsku palatu u središtu Tokija. Posljednji put je takva proslava otkazana 1996. zbog talačke krize u japanskoj ambasadi u Peruu.

Tokio je odlučio ograničiti i maratonsku trku samo na profesionalne trkače, iako se za trku prijavilo 38.000 ljudi. Tokijski maraton jedan je od najvećih na svijetu, a utrkivaće se 176 profesionalnih maratonaca i 30 paraolimpijaca.

Tokio je ove godine domaćin i ljetnih Olimpijskih igara. Organizatori zasad ne razmišljaju o otkazivanju tog elitnog sportskog događaja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније