Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M. [ RTS ]

12. 04. 2024. 23:05 >> 23:04
Čitaj mi:

JAPAN

Zlatna šolja vrijedna 61.000 eura ukradena iz robne kuće u Tokiju

Šolja za čaj vredna više od 10 miliona jena, što je oko 60.950 eura, ukradena je iz robne kuće u Tokiju nakon što je bila izložena u otključanoj kutiji. Šolja za čaj, napravljena od čistog 24-karatnog zlata, nestala je iz prodajnog objekta lanca „Takašimaja“, gdje je niz zlatnih predmeta bio izložen kao dio promotivnog događaja.

Ukradena šolja za čaj bila je jedan od najskupljih predmeta među više od 1.000 izloženih komada pribora za čaj, stonog pribora i artefakata, rekao je portparol tog maloprodajnog lanca.

„Bila je u otključanoj providnoj kutiji, tako da se lako mogla izvaditi kako bi kupci šolju izbliza pogledali.“

Na snimcima bezbjednosnih kamera vidi se muškarac kako šolju stavlja u svoju torbu prije nego što je pobjegao, prenose lokalni mediji.

Policijska istraga je u toku.

Planirano promotivno prikazivanje zlatnih predmeta će se nastaviti, ali će „Takašimaja“ podići stepen bezbjednosti, najavio je portparol.

Ovo je druga kriza sa kojom se posljednjih meseci suočavaju direktori poznatog prodajnog lanca. U decembru je uprava „Takašimaje“ ostala zatečena fijaskom božićnih kolača od 37 eura.

Mnoge tortice prekrivene jagodama, koje su bile u onlajn ponudi i za koje je planirano da budu besprekorno ukrašene, isporučene su kupcima tako unakažene da je prodavac bio primoran da se javno izvini i obeća povraćaj novca.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније