Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 02. 2020. 11:29   >>  11:28

NA GRANICI SA IRANOM

Zemljotres u Turskoj, najmanje sedmoro mrtvih

Najmanje sedam osoba, među kojima troje djece, poginulo je danas u Turskoj u zemljotresu magnitude 5,7 nedaleko od granice s Iranom, saopštile su vlasti u Ankari, dok je sa iranske strane saopšteno da je povrijeđeno najmanje 25 osoba.

Agencija Anadolija je prenijela da je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu rekao da je pet osoba povrijeđeno i da ima još zarobljenih pod ruševinama.

Portparol iranske spasilačke službe Modžtaba Haledi rekao je da je sedam osoba u Iranu hospitalizovano, kao i da je u zemljotresu pričinjena materijalna šteta.

Prema podacima Američkog geološkog instituta, epicentar zemljotresa bio je nedaleko od iranskog sela Habaše Olija, manje od deset kilometara od turske granice i više sela u provinciji Van.

Potres je zabilježen u 9.23 po lokalnom vremenu, na dubini od šest kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније