Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

(B92)

23. 02. 2020. 22:59 >> 22:56
1

GRANICA ITALIJE I AUSTRIJE

Voz zaustavljen zbog sumnje na koronavirus

Na granici između Italije i Austrije, na Breneru, zaustavljen je voz zato što se u njemu nalazila dva lica za koja se sumnja da su inficirana koronavirusom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da su iz italijanske željeznice informisale austrijsko da se u vozu "Eurositi 86" nalaze dva putnika sa simptomima visoke temperature.

"Nadležne opštinske vlasti Inzbruka brzom reakcijom su spriječile ulazak voza u Austriju", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Dalji postupak se, kako je saopšteno, koordinira sa italijanskim vlastima. Voz je putovao iz Venecije u Minhen.

Nakon što su u Italiji tri osobe umrle i 153 inficirane korona virusom, u Austriji ističu da se razvoj situacije u susjednoj zemlji prati veoma ozbiljno.

Nehamer i ministar zdravlja Rudolf Anšober još tokom dana istakli su da je Austrija u potpunosti pripremljena za slučaj pojave koronavirusa.

"Ne postoji razlog za paniku", istakao je Anšober. Nehamer je kazao da je Austrija spremna da brzo preduzme mjere zatvaranja granica.

"U roku od par minuta, to jest jednog sata, mogli bi postaviti granične kontrole", poručio je šef Savezne kriminalističke službe Franc Lang, dodajući da sve zavisi od toga koja mjera, prije svega zdavstvene prirode, treba da se sprovede.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније