Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

09. 03. 2020. 23:43 >> 23:39
1

ANĐELINA DŽOLI

"Prava žena u Avganistanu vise u vazduhu"

Glumica Anđelina Džoli kazala je sa su njene misli sa ženama iz Avganistana, čija prava i slobodna, kako navodi, sada vise u vazduhu.

"Prije samo nekoliko dana, potpisan je sporazum između vlade SAD i talibana i on je usvojen bez uključivanja žena. Nigdje se ne spominju ženska prava po afganistanskom Ustavu i nije sadržao obavezu zaštite tih prava u unutrašnjosti države", kazala je Džoli.

Istakla je da svi žele da vide mir u Avganistanu, ali da mir stečen po cijenu ženskih prava nije mir.

"To je samo sukob i ugnjetavanje na različite načine. To bi bila izdaja mnogih žrtava koje su podnijeli ljudi u Avganistanu, bezbjednosne snage i mnogi međunarodni vojnici i žene. Sve vlade, uključujući i našu u SAD, trebaju insistirati na potpunoj uključenosti žena u sljedećem stepenu pregovora i jasno staviti do znanja da neće podržati mirovni sporazum koji umanjuje prava žena prema Ustavu ili dovodi u pitanje demokratske institucije u zemlji", poručila je glumica.

Dodala je da se mora nastaviti s pritiskom da administracija održi svoje obećanje i zaštiti žene u Avganistanu tokom pregovora između vlade i talibana.

"Nadam se da će svi koji sebe smatraju dijelom svjetskog pokreta za prava žena pokazati svoju solidarnost i podržati žene u Avganistanu, kao i žene svih drugih zemalja u kojima takva prava nedostaju ili su ugrožena i da će pomoći da se čuje i njihov glas. Bezbroj žena u Avganistanu je riskiralo i izgubilo svoje živote kako bi osvojile veću slobodu za svoje sunarodnjakinje i žene. One ne smiju biti zaboravljene ili ostavljene same stajati tokom ovog važnog razdoblja u istoriji njihove zemlje", rekla je Džoli.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније