Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

13. 03. 2020. 22:39 >> 22:38
1

KORONA VIRUS

SAD daju 1,3 miliona dolara za razvoj brzog testa

Vlasti SAD su odlučile da izdvoje 1,3 miliona dolara iz saveznog budžeta za dvije kompanije koje pokušavaju da razviju brzi test na novi korona virus kojim bi za sat vremena moglo da se utvrdi da li je osoba zaražena.

Američko ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da će dodijeliti 679.000 dolara kompaniji Dijasorin molekjular iz savezne države Kalifornija i 598.000 dolara firmi Kajadžen (QIAGEN) iz Merilenda, kako bi ubrzale razvoj testova, prenosi AP.

Ministarstvo je navelo da bi test kompanije Dijasorin u roku od šest nedjelja mogao da bude spreman za razmatranje od Američke uprave za hranu i ljekove, a test Kajadžena u roku od 12 nedjelja.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa kritikovana je zbog lošeg testiranja na korona virus, u poređenju s drugim zemljama.

U SAD su korona virusom do sada zaražene 1.832 osobe, od kojih je 41 umrla.

Kina, gdje se zaraza pojavila krajem decembra, juče je saopštila da je odobrila prvi test za brzo otkrivanje novog korona virusa, metodom hemiluminiscencije, kojom se uzorci 400 pacijenata analiziraju za 130 minuta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније