Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

08. 04. 2020. 18:30   >>  18:34

BAJDEN NEDOSTIŽAN

Sanders odustao od trke za predsjednika SAD-a

Američki senator Berni Sanders objavio je danas da napušta trku za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke.

Sanders (78) je priznao da njegov godinu dana mlađi rival, bivši američki potpredsjednik Džozef Bajden (77) ima preveliku prednost u toj trci, te nije realno nadati se da bi mogao da ga stigne.

Objava senatora iz Vermonta, koji sebe opisuje kao demokratskog socijalistu, znači da će se Bajden gotovo izvjesno suprotstaviti predsjedniku SAD Donaldu Trampu na izborima 3. novembra.

Sanders je na početku unutarstranačkih izbora za predsjedničkog kandidata demokrata imao solidnu prednost, ali je partijska elita (takozvani establišment) ubrzo stala iza Bajdena.

Na unutarstranačkim izborima, koji traju od 3. februara do 23. juna, Bajden je do sada osvojio 1.217 delegata, a Sanders 914.

Da bi neko osvojio nominaciju za kandidata Demokratske stranke, potrebno je da ima najmanje 1.991 od 3.979 delegata koji će na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u avgustu naposletku odlučiti o kandidatima stranke za predsjednika i potpredsjednika SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније