Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

18. 05. 2020. 08:17 >> 08:19

U KANADI

Srušio se avion, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a druga povrijeđena u nedjelju prilikom pada aviona iz akro grupe Kanadskih vazduhoplovnih snaga u gradu Kamlups u Britanskoj Kolumbiji.

Kanadski portal NNL objavio je snimak pada aviona akrobatske grupe "Snowbirds" u blizini grada Kamlups u provinciji Britanska Kolumbija.

Na snimku koji je snimio očevidac događaja, vidi se let dva aviona.

Prema podacima vlasti Kamlupsa, avion je pao pored lokalnog aerodroma, "uskoro nakon polijetanja“. Tom prilikom jedan pilot je poginuo, dok je drugi povrijeđen.

Pilot aviona se katapultirao i za sada nije poznato njegovo zdravstveno stanje, prenio je sinoć Rojters.

Avion se srušio na naseljeno područje, a jedna kuća se zapalila.

Ministar zdravlja Britanske Kolumbije Adrijan Diks izjavio je da je povrijeđena osoba koja se nalazila u avionu prebačena u bolnicu.

Na video snimku objavljenom na jednoj lokalnoj televiziji, vidi se kako je avion eksplodirao nedugo nakon što se pilot katapultirao.

Kako se navodi, akrobacioni avioni bili su angažovani kako bi građanima podigli moral tokom pandemije novog korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније