Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 08. 2020. 11:29 >> 11:31
1

IZBORI U BJELORUSIJI

Lukašenko pobijedio sa 80,23% glasova

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko pobijedio je na predsjedničkim izborima sa osvojenih 80,23 odsto glasova, prvi su zvanični rezultati Izborne komisije.


Glavna protivnica Lukašenka, Svetlana Tihanovskaja osvojila je 9,9 odsto glasova, saopšteno je danas. Preostala tri kandidata osvojili su manje od dva odsto glasova.

Tihanovskaja, 37-godišnja bivša profesorka engleskog, sinoć je rekla da je većina građana uz nju.

Bjeloruska policija brutalno je prošle noći rastjerala demonstrante koji su izašli na ulice da iskažu nezadovoljstvo dugogodišnjom autoritarnom vladavinom Lukašenka.

Policija je u Minsku je tokom izbornog dana juče bila prisutna u velikom broju, a sinoć je postavila kontrolne punktove oko grada kako bi spriječila ulazak demonstranata iz drugih mjesta.

Lukašenko je obećao da će ugušiti svaki protest.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније