Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 10. 2013. 09:43 >> 09:43

VIDLJIVOST 10 METARA

Grad Harbin paralisan smogom

Težak smog je paralisao kineski grad Harbin na sjeveroistoku Kine. Zatvorene su škole, javni prevoz je obustavljen a vidljivost je pala na 10 metara.

 

Na snimcima iz grada se vidi teška magla nastala od smeđeg smoga, dok se kroz nju nadziru putevi i saobraćajna signalizacija.

Istraživaja su pokazala visoku koncentraciju sićušnih čestica veoma štetnih po zdravlje ljudi, skoro 40 puta više nego što preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija.

Opšti indeks kvaliteta vazduha je procijenjen 500, što je maksimalni nivo na kineskoj mjernoj skali i opisan je kao "iznad indeksa", pa su časovi u osnovnim školama otkazani, međugradske linije su u prekidu pošto su autoputevi zatvoreni i registrovano je veći broj saobraćajnih udesa.

Kako navodi kineska državna agencija Sinhua, policija ne kažnjava prolazak kroz crveno svjetlo na semaforima, jer se od magle signalizacija ni ne vidi.

Težak smog u Harbinu rezultat je pokretanja gradskog centralnog grijanja uoči ledene zime, piše dnevnik Peking Tajms.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније