Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

05. 11. 2020. 18:12 >> 18:13
1

IGNORISANO UPOZORENJE

Austrijski ministar priznao propuste pred napad u Beču

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer priznao je da je u slučaju terorističkog napada u Beču bilo propusta i da austrijske vlasti nijesu dovoljno pažnje posvetile upozorenjima i informacijama, koje im je blagovremeno poslala slovačka policija.

 

Slovačka policija je austrijske kolege ljetos obavijestila da je Kujtim Fejzulahi, simpatizer ekstremističke organizacije Islamska država, koji je u centru Beča ubio nekoliko ljudi, pokušao da kupi municiju u Bratislavi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovačke informisalo je policiju u Beču da su dvije osobe, vjerovatno arapskog, turskog ili čečenskog porijekla, u jednoj prodavnici oružja u Bratislavi pokušale da kupe municiju kalibra 7,62 za jurišnu pušku AK-47 kalašnjikov.

U šturom saopštenju koje je direkcija slovačke policije objavila na svom fejsbuk profilu, navedeno je samo da municija nije prodata, pošto kupci nijesu imali dozvolu za nošenje oružja.

"Odmah smo poslali informaciju austrijskim kolegama. Nećemo dalje komentarisati tu temu kako ne bi ugrozili istragu u Austriji", navela je slovačka policija, a prenio portal Euraktiv Srbija.

Dnevni listovi na njemačkom jeziku objavili su, međutim, da se to dogodilo još u julu ove godine, a prema pisanju njemačkog dnevnika Zidojče cajtung u pitanju je bila municija za pušku Zastava M70, odnosno kragujevačku verziju kalašnjikova.

Slovačka policija austrijske kolege je obavijestila i o vozilu koje je korišćeno i registarskim oznakama, i na osnovu toga je austrijska policija uspela da identifikuje dvojicu muškaraca, od koje je jedan bio Kujtim Fejzulahi. Ustanovljeno je da je vlasnica vozila koje su koristili porijeklom sa Kosova i da je, iako ona ranije nije bila poznata policiji, protiv njenog sina već vođeno nekoiiko sudskih postupaka zbog radikalnih stavova i podrške džihadu i Islamskoj državi, objavio je švajcarski list 20minuten.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније