Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Srna/N1 ]

22. 04. 2024. 14:08 >> 14:09
Čitaj mi:

POSJETILI KUĆU ROĐENJA

Austrija: Privedeni Njemci dok su obilježavali Hitlerov rođendan

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Njemaca nakon što su položili bijele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen vođa njemačkih nacista Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.

U saopštenju se navodi da je jedno od privedenih lica prilikom fotografisanja podiglo ruku u nacistički pozdrav. Policija Gornje Austrije istakla je u današnjem saopštenju da se radi o dvije sestre i njihovim partnerima u dvadesetim ili ranim tridesetim, te da se incident dogodio u subotu, 20. aprila.

Njih četvoro pozirali su ispred kuće i jedna od sestara je podigla ruku u nacistički pozdrav, prenio je AP.

Policajci koji su bili u patroli primijetili su grupu i odveli četvoro ljudi u policijsku stanicu na ispitivanje.

Žena koja je viđena sa podignutom rukom izjavila je da "nije željela da ozbiljno salutira", ali su policajci pronašli prepisku sa ostalima na njenom telefonu u kojoj su dijelili nacističke poruke i slike.

Iz policije su dodali da je slučaj proslijeđen tužilaštvu, zbog sumnje u kršenje austrijskog Zakona, kojim su zabranjeni nacistički simboli u zemlji.

Hitler je rođen 20. aprila 1889. u austrijskom gradu Braunau na Inu. Nakon duge rasprave o budućnosti kuće u kojoj je rođen, prošle godine je započet rad na renoviranju i objekat je pretvoren u policijsku stanicu. Cilj projekta bio je da se lokacija učini manje privlačnom za ljude koji i dalje veličaju Hitlera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније