Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 12. 2020. 22:57 >> 22:57

ONLAJN KONVENCIJA

Njemačka CDU bira novog predsednika 16. januara

Kongres njemačke Hrišćansko-demokratske stranke (CDU) na kom će biti izabran novi predsjednik te stranke, biće održan onlajn 16. januara.

Kongres je zbog epidemije korona virusa odlagan već dva puta jer delegati nijesu mogli da se okupe.

Trenutna predsjednica CDU koja je 2018. godine zamijenila Angelu Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer najavila je povlačenje.

Oko 1.000 delegata izabraće novog predsjednika stranke i potencijalnog kandidata za kancelara na saveznim poslaničkim izborima u Njemačkoj iduće, 2021. godine.

Tri glavna pretendenta na to mjesto su guverner savezne države Sjeverna Rajna-Vestfalija, Armin Lašet, bivši predsjednik parlamentarne grupe stranke, Fridrih Merc i predsjednik parlamentarnog odbora za spoljnu politiku Norbert Roetgen.

Članovi stranke prije glasanja mogu predložiti još kandidata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније