Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

19. 02. 2021. 23:05 >> 23:07
2

STOLTENBERG

"Rastuća uloga Kine ima posljedice na bezbjednost"

Zemlje članice Atlantskog saveza treba da pojačaju svoje veze naspram rastuće uloge Kine koja "ima posljedice" na "transatlantsku bezbjednost", rekao je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Rast Kine je suštniska tema za transatlantsku zajednicu sa potencijalnim posljedicama na našu bezbjednost, naš prosperitet i naš način života", upozorio je Stoltenberg u virtuelnom obraćanju za specijalno izdanje Minhenske bezbjednosne konferencije.

Prije njega je na istom virtuelnom forumu predsjednik SAD Džozef Bajden, koji se obratio iz Bijele kuće, pozvao na borbu protiv "ekonomskih zloupotreba" Pekinga.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније