Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 11. 2013. 20:39 >> 22:40

NEKO GRIJEŠI

Predsjednik Filipina: stradalo 2.000 ljudi

Predsjednik Filipina Beninjo Akino izjavio je danas da je bilans žrtava tajfuna koji je pogodio njegovu zemlju bliži cifri od 2.000 ili 2.500 poginulih, a ne 10.000, kako je to ranije javljeno. Deset hiljada mrtvih, mislim da je to previše, rekao Akino za CNN.

 

 

"Deset hiljada mrtvih, mislim da je to previše", rekao je Akino, dozvoljavajući mogućnost da žrtava, ipak, ima više.

Prema njegovim riječima, oni koji su procijenili broja žrtava, možda su bili suviše blizu mjesta destrukcije da bi dali precizne brojke i da su pretrpjeli ličnu emotivnu dramu.

Akino je rekao da filipinska vlada još prikuplja informacije iz raznih regiona pogođenih nevremenom.

Više od 20 zemalja obećalo je pomoć Filipinima, a među njima su SAD, Velika Britanija, Japan, Indonezija, Singapur i Novi Zeland.

Predsjednik Akino prethodno je u zemlji proglasio stanje nacionalne katastrofe.

Filipinske vlasti su saopštile da je potvrđeno da su 1.744 osobe poginule, a da je 2.487 povrijeđeno. Međutim, strahuje se da ima gotovo 10.000 žrtva.

Skoro 630.000 ljudi je raseljeno, jer su snažni vjetrovi i poplavne vode uništili njihove domove, a šteta nanijeta putnoj mreži i aerodromima blokira brzo dostavljanje pomoći.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније