Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

04. 04. 2021. 23:16 >> 23:16

ZATVORENICI PREMJEŠTENI

Zatvorena nekada tajna jedinica Gvantanama

Američka vojska saopštila je danas da je zatvorila nekada tajnu zatvorsku jedinicu u pritvornom centru u zalivu Gvatanamo dok su zatvorenici prebačeni u drugi objekat u američkoj bazi na Kubi.

Zatvorenici u takozvanom Kampu sedam prebačeni su u objekat koji se nalazi u blizini i sada se nalaze sa ostalim zatvorenicima u bazi, navela je vojska, ali nije precizirala broj prebačenih zatvorenika.

Američki zvaničnici su ranije rekli da je u toj jedinici bilo 14 mušakaraca, dok u Gvatanamu ima ukupno 40 zatvorenika.

Kamp sedam otvoren je u decembru 2006. godine za zatvorenike koji su prethodno držani u tajnim jedinicima američkog Centralne obavještajne agencije (CIA) gdje su bili podvrgnuti teškim tehnikama ispitivanja.

Predsjednik Džozef Bajden planira da zatvori Gvatnamo, ali će za to biti potrebna saglasnost Kongresa zbog preseljenja nekih zatvorenika u SAD zbog suđenja ili dalje izdržavanje zatvorske kazne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније