Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

07. 06. 2021. 14:38 >> 14:39

VRAĆEN U ZATVOR

Navaljni se oporavio od štrajka glađu

Aleksej Navaljni je nakon oporavka od štrajka glađu vraćen u ustanovu u kojoj je izdržavao zatvorsku kaznu.

Zatvoreni kritičar Kremlja Aleksej Navaljni vraćen je u prvobitnu popravnu ustanovu, gdje je izdržavao zatvorsku kaznu, nakon što se oporavio od štrajka glađu u bolničkom odjeljenju druge zatvorske jedinice.

Navaljni (45) je krajem marta proglasio štrajk glađu, zahtijevajući bolju medicinsku njegu u zatvoru, jer je imao akutne bolove u nogama i leđima, podsjeća agencija Rojters.

U aprilu je prestao sa štrajkom glađu nakon ukazane medicinske pomoći.

Moskovski sud je u februaru osudio Navaljnog na dvije i po godine zatvora, po optužbi da je prekršio uslovnu kaznu dok se u Njemačkoj oporavljao od trovanja, za koje on optužuje ruske vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније