Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

02. 07. 2021. 10:15 >> 10:18

DUGOTRAJNA ZAŠTITA

Džonson i Džonson: Efikasnost protiv delta soja

Američka farmaceutska grupa Džonson i Džonson (Johnson & Johnson) uvjerava da je da je jedna doza njene vakcine protiv kovid-19 efikasna i protiv delta soja virusa, sa imunološkim odgovorom koji može da traje najmanje osam mjeseci.

Prema studiji koju je sprovela farmaceutska grupa na maloj grupi od osam osoba vakcinisanih njenom vakcinom, antitijela i ćelije njihovog imunološkog sistema neutralisali su delta soj virusa.

Druga studija na 20 vakcinisanih pacijenata iz Medicinskog centra Bet Izrael u Bostonu dala je iste rezultate.

Podaci tih studija su prije objavljivanja postavljeni na platformi BioRkiv na kojoj naučnici mogu da stave rad prije eventualnog objavljivanja u naučnom časopisu.

"Vjerujemo da naša vakcina pruža dugotrajnu zaštitu od kovid-19 i omogućava neutralizaciju delta soja", naveo je u saopštenju Pol Stofels (Paul Stoffels), naučni direktor kompanije Džonson i Džonson.

Podaci tokom osam mjeseci pokazuju da vakcina protiv korona virusa, koja se daje u jednoj dozi, "proizvodi snažan neutrališući odgovor antitijela koji se ne smanjuje, već tokom vremena primjećujemo poboljšanje", rekao je Matai Mamen (Mathai Mammen) koji je zadužen za istraživanja i razvoj u američkoj kompaniji.

Svjetska zdravstvena organizacija je juče upozorila na rizik od novog talasa pandemije delta soja virusa u Evropi, dok se broj zaraženih u Africi povećava "alarmantnom brzinom".

Ni u Aziji ne jenjava pandemija, pa je u Bangladešu od juče na snazi novo zaključavanje, a restriktivne mjere su od subote najavljene u Indoneziji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније