Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

09. 07. 2021. 10:41 >> 10:44

NOVA ERUPCIJA ETNE

Ulice klizave zbog pepela, građani upozoreni da ne idu pješke

Zbog debelog sloja pepela koji izbacuje vulkan Etna, a koji se nataložio na ulice i krovove kuća Katanije i okoline, lokalne vlasti upozoravaju na oprez. Kako su naveli, ulice su klizave i opasno je ići kolima i pješke, javlja agencija Agi.

U četvrtak uveče je vulkan izbacivao lavu u visinu do hiljadu metara, a dim i vulkanski materijal su se popeli u atmosferu na visinu od 6,5 kilometara.

Civilna zaštita Katanije, glavnog grada regije-ostrva Sicilija, pozvala je građane da ne izlaze iz kuća ili ako su napolju da nose zaštitne maske, jer je pepeo koji je posljedica najnovije erupcije vulkana, štetan za respiratorne organe.

Zbog pepela na kratko je bio zatvoren i aerodrom blizu grada Katanija.

Etna je najveći aktivni vulkan u Evropi. Najnovija erupcija je uslijedila samo 48 sati nakon posljednje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније