Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

К.Р. [ Tanjug ]

03. 12. 2023. 09:19 >> 09:19

KATANIJA

Etna ponovo počela da izbacuje lavu i pepeo

Vulkan Etna na italijanskom ostrvu Siciliji ponovo je počeo da izbacuje lavu i pepeo, javljaju italijanski mediji.

Najviši vulkan u Evropi sa 3.357 metara bio je aktivan u prethodnih desetak dana, ali niko nije povređen, niti trenutno ima opasnosti za lokalno stanovništvo nakon erupcije u petak.

Vulkanolozi objašnjavaju aktivnost Etne prethodnih dana kao nastavak tzv. Strombolijskih erupcija, eksplozivnih, ali kratkih erupcija imenovanih po vulkanu na obližnjem ostrvu Stromboli, navodi Juronjuz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније