Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

07. 08. 2021. 22:20 >> 22:21

BIVŠI PREMIJER ITALIJE

Konte novi predsjednik Pokreta pet zvjezdica

Bivši italijanski premijer Đuzepe Konte danas je zvanično preuzeo vođstvo Pokretom pet zvjezdica, koji je trenutno najveća stranka u parlamentu, ali se suočava sa dubokim podjelama i sve manje je popularna u javnom mnjenju.

Konte, koji je u januaru podnio ostavku na mjesto premijera Italije, dobio je na onlajn glasanju 62.000 glasova za novog predsjednika M5S, čiji je bio jedini kandidat.

Novi lider stranke obećao je nastavak podrške vladi rekavši da će raditi na tome da M5S vladi pruži "lojalnu saradnju".

Pokret pet zvjezdica je ušao u parlament 2018. godine. Iako je ta stranka u koalicionoj vladi premijera Maria Dragija i vodeća je u parlamentu, njena popularnost sve više opada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније