Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

02. 09. 2021. 11:58 >> 12:04

AUSTRALIJA

Pripremaju nacrt zakona o zabrani nacističkih simbola

Australijska država Viktorija priprema nacrt zakona o zabrani isticanja nacističkih simbola u javnosti.

Predlog zakona o zabrani nacističkih simbola, poput svastike, osim u obrazovne ili istorijske svrhe, trebalo bi da se nađe pred parlamentom početkom sljedeće godine.

Parlamentarna istraga sprovedena ranije ove godine preporučila je uvođenje zakona, uz zaključak da se bilježi porast neonacističkih aktivnosti u drugoj najmnogoljudnijoj australijskoj državi.

Šef obavještajne službe za borbu protiv terorizma Majk Bardžes upozorio je prošlog mjeseca da se polovina najvećih slučajeva Australijske bezbjednosno-obavještajne organizacije dovodi u vezu sa neonacističkim ćelijama i drugim ideološki motivisanim grupama.

Predstavnici jevrejske zajednice u Australiji pozdravili su predlog zakona o zabrani nacističkih simbola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније