Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

19. 10. 2021. 09:24 >> 09:28

UPOZORENJE BRODOVIMA

S. Koreja ispalila balističku raketu sa podmornice

Severna Koreja je jutros sa podmornice ispalila balističku raketu, saopštila je južnokorejska vojska, javile su agencije.

"Naša vojska je registrovala neidentifikovanu balističku raketu kratkog dometa. Vjerovatno je riječ o sjevernokorejskoj balističkoj raketi ispaljenoj sa podmornice", nedaleko od istočne luke Sinpo, navodi se u saopštenju Generalštaba vojske Južne Koreje.

Japanske vlasti su saopštile da su ispaljene dvije balističke rakete. Obalska straža izdala je upozorenje brodovima, ali nije odmah znala gdje su navodne rakete pale.

Sjeverna Koreja je pojačala svoj vojni arsenal uprkos međunarodnim sankcijama uvedenim zbog nuklearnog naoružanja i balističkih raketa.

Prošle nedjelje je sjevernokorejski lider Kim Džong Un okrivio Vašington za tenzije, uz ocjenu da su Sjedinjene Američke Države "osnovni uzrok" nestabilnosti na Korejskom poluostrvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније