Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 02. 2013. 13:49 >> 13:44
1

ODGOVOR

Pobunjenici: Nema razgovora s Asadom

Lider vojne komande sirijskih pobunjenika Selim Idriz rekao da nema pregovora o okončanju građanskog rata dok predsjednik Bašar el Asad ne podnese ostavku.

"Nećemo razgovarati dok se ti zahtjevi ne ispune", rekao je Idriz televiziji Al Arabija, nakon što je danas sirijski šef diplomatije izjavio da je Damask spreman da razgovara čak i sa naoružanim pobunjenicima.

Idriz je dodao i da pobunjenici zahtijevaju da vojni i lideri bezbjednosnih službi budu procesuirani.

Tim povodom oglasio se i lider sirijske Nacionalne koalicije Moaz Alkatib, koji je rekao da ta koalicija nema nikakvu komunikaciju sa sirijskom vladom, prenijela je agencija Rojters.

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid el Mualem izjavio je da je Damask spreman da razgovora sa naoružanom opozicijom u zemlji. "Spremni smo na dijalog sa svakim ko to želi... Čak i onima koji imaju oružje u svojim rukama. Jer vjerujemo da reforme ne dolaze kroz krvoproliće već kroz dijalog", rekao je el Mualem u Moskvi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније