Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 12. 2013. 09:04 >> 09:06

DEMONSTRANTI U BANGKOKU

Kandidati spriječeni da se prijave za izbore

Više stotina Tajlanđana blokiralo je ulaz stadiona u Bangkoku, s ciljem da spriječe predstavnike političkih stranaka da prijave svoje kandidate za naredne izbore.

Premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra, pod pritiskom demonstranata, najavila je početkom decembra prijevremene izbore koji bi trebalo da budu održani u februaru sljedeće godine, što je bio njen odgovor na masovne proteste protiv nje i njene vlade.

Rok za prijavu kandidatura je 27. decembar, ali to do sada nie omogućenmo svim partijama.

Naime, pošto su demonstranti blokirali prilaz zgradi, samo su predstavnici devet partija, među kojima je i vladajuća, uspjeli su da uđu u prostorije gdje se prijavljuju kandidature. Jedan od zvaničnika Izborne komisije kazao je da su mnoge stranke uložile žalbu jer njihovi zvaničnici nijesu mogli da uđu u zgradu.

Glavna tajlandska opoziciona Demokratska partija objavila je u subotu da neće učestvovati na februarskim izborima. Demonstranti su ostali pri svom zahtjevu da se formira "narodni savjet" koji bi na vlasti bio 18 mjeseci, poslije čega bi bili održani izbori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније