Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ BETA ]

17. 05. 2022. 08:53 >> 09:20

IMAJU ZALIHA ZA JEDAN DAN

Premijer Šri Lanke: Ostajemo bez goriva, ovo je najgora kriza u 70 godina

Novi premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge rekao je da ta zemlja ostaje bez goriva jer se suočava s najgorom ekonomskom krizom u više od sedamdeset godina.

U televizijskom obraćanju premijer je kazao da naciji hitno treba 75 miliona dolara u sljedećih nekoliko dana kako bi platila osnovni uvoz. Rekao je da će centralna banka morati štampati novac za isplatu državnih plata. Vikremesinge je takođe rekao da bi državni avioprevoznik Sri Lankan Airlines mogao biti privatizovan.

Premijer: Imamo zalihe benzina za jedan dan

Vlada ove ostrvske države teško je pogođeno pandemijom koronavirusa, rastućim cijenama energije i populističkim smanjenjem poreza. Hronična nestašica deviza i rastuća inflacija doveli su do ozbiljne nestašice ljekova, goriva i drugih osnovnih potrepština.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније